Dragi posetioci, sajt je trenutno u obnovi. Uskoro Vas očekuju novi artikli Vašeg omiljenog brenda - Sergent Major.Pravo na odustajanje - povraćaj robe

PRAVO NA ODUSTAJANJE/POVRAĆAJ ROBE

Poštovani kupci, Obaveštavamo Vas da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014, 6/2016- dr.zakon i 44/2018 –dr.zakon)) kupovina preko ‚‚Retail Group Balkans” d.o.o. prodajne internet stranice www.sergentmajorserbia.com smatra prodajom na daljinu.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

Obrazac/Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.

Obrazac/izjavu o odustanku Vam je dostavljen prilikom kupovine.

Nakon popunjavanja obrasca isti saljete na mail info@sergentmajorserbia.com I obaveštavate nas na broj telefona +381 62 88 96 304.

U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Iznos po plaćenoj ceni se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac/izjavu o odustanku. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne moze vratiti.

Prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakovanju, pri čemu se mora priložiti i račun-otpremnica koju je kupac prethodno dobio uz porudžbinu.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema obrasca/izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.

Troškove vraćanja robe i novca – direktni troškovi, snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal. Kupac plaća iznos poštarine po zvaničnom cenovniku kurirske službe City Express koji možete videti na stranici https://www.cityexpress.rs/

 

 

 

 

POSEBNO OBAVEŠTENJE:

Kupac nema pravo na odustanak od ugovora u Zakonom o zaštiti potrošača a posebno u slučaju:

-Isporuke robe ili pružanja usluga čija cena zavisi od promena na finansijskom tržištu na koje trgovac ne    

može da utiče i koje mogu nastati u toku roka za odustanak;

-Isporuke robe proizvedene prema posebnim zahtevima potrošača ili jasno personalizovane;

-Isporuke robe koja je podložna pogoršanju kvaliteta

-Isporuke robe koja se, nakon isporuke, zbog svoje prirode neodvojivo meša sa drugom robom;

 

Preporučujemo Vam: 

  •  da dobro pogledate karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi na www.sergentmajorserbia.com  prilikom izbora proizvoda.
  • da ne preuzimate proizvod ako je proizvod oštećen, nego dostavljaču skrenete pažnju na oštećenje proizvoda i zatražite da proizvod vrati nama, jer se u suprotnom smatra da ste preuzeli neoštećen proizvod.
  • ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje jer oštećena ambalaža umanjuje vrednost proizvoda.
  • da pregledate proizvod i ako ima vidljivih oštećenja što pre nas obavestite i vratite proizvod bez da ste ga koristili.
  • ako proizvod nema vidljivih oštećenja, pregledajte ga i ako niste zadovoljni možete ga vratiti, ali nemojte proizvod koristiti.

 

Procedura za povraćaj sredstava

 

Plaćeno pouzećem

Kontaktirajte nas pozivanjem na kontakt telefon +381 62 88 96 304 ili nam pošaljite na mail info@sergentmajorserbia.com podatak Vašeg broja računa/otpremnice, broj dinarskog tekućeg računa i  naziv banke u kojoj imate navedeni račun.

Čim dostavite potrebne podatke, biće kreirana dokumentacija koja će Vam sa procedurom za povraćaj sredstava biti prosledjena na e-mail adresu koju ste ostavili prilikom kreiranja porudžbine.

*Povraćaj sredstava se vrši isključivo na gore navedeni način, uplatom na dinarski tekući račun i nije moguće slati novac po kuriru u gotovini.