Dragi posetioci, sajt je trenutno u obnovi. Uskoro Vas očekuju novi artikli Vašeg omiljenog brenda - Sergent Major.Opšti uslovi poslovanja

  • Uslovi korišćenja i prodaja

Pre započinjanja procesa kupovine preko internet sajta www.sergentmajorserbia.com, potrebno je pažljivo pročitati „Uslove korišćenja“, i upoznati se sa pravima i obavezama.

Na uslove poslovanja primenjuje se Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o elektronskoj trgovini, Zakon o obligacionim odnosima kao i ostali važeći propisi Republike Srbije.

Na osnovu odredbe čl.13. i čl.27. Zakona o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS 62/2014 , 6/2016 – dr.zakon I 44/2018- dr.zakon ) privredno društvo ,,Retail Group Balkans’’ d.o.o. Beograd, svoje cenjene potrošače koji robu kupuju putem internet sajta www.sergentmajorserbia.com

 

                                                                            O B A V E Š T A V A

 

- da se prodaja robe putem internet sajta www.sergentmajorserbia.com obavlja u okviru registrovane delatnosti privrednog društva Retail Group Baklans d.o.o., Beograd, Jurija Gagarina 16, lok.239, Beograd - Novi Beograd, Srbija, mat.br. 20966181, PIB: 108274345 , Tel.: +381 62 88 96 304.

Adresa za izjavljivanje reklamacije je: Suvoborska 5, 11000 Beograd po odluci o prodaji posredstvom pošte ili putem interneta.

- da se osnovna obeležja robe mogu naći na sajtu www.sergentmajorserbia.com;

- da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014, 6/2016 – dr.zakon I 44/2018- dr.zakon) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.sergentmajorserbia.com smatra prodajom na daljinu;

- da roba koja se prodaje putem internet sajta www.sergentmajorserbia.com poseduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u deklaraciji;

- Retail Group Balkans d.o.o. garantuje za kvalitet svojih proizvoda. Svi proizvodi su originalne robne marke i odgovaraju specifikaciji navedenoj na sajtu. U slučaju odstupanja od navedene specifikacije ili defekta obavezujemo se da Vam proizvod zamenimo, a sve troškove snosi ‚‚Retail Group Balkans” d.o.o. Potrebno je da proizvod vratite u originalnom pakovanju sa računom. Garancija ne važi u slučaju defekta nastalog kao posledica neodgovarajuće upotrebe.

- da se saobraznost robe ugovoru ISKLJUČIVO utvrđuje prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom deklaracijom;

- da je prodajna cena robe naznačena uz svaki artikal, vidite više niže u sekciji Cena robe;

- da je usluga isporuke robe za vrednost kupovine preko 2.000,00 dinara besplatna, vidite više niže u sekciji Uslovi isporuke.

- kupljenu robu isporučujemo u roku od 3-5 radnih dana putem kurirske službe City Express na način koji je opisan niže u sekciji Uslovi isporuke;

- da se mogućnost kupovine robe uz posebne cenovne pogodnosti i∕ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja), obavlja u skladu sa uslovima koji su objavljeni na internet sajtu www.sergentmajorserbia.com;

- da potrošač robu koju kupuje putem internet sajta www.sergentmajorserbia.com može platiti platnim karticama, pouzećem gotovinski u trenutku isporuke, kao I za privredna društva opštom uplatnicom ili putem e-bankinga. Svaki tip plaćanja je opisan niže u sekciji Načini plaćanja.

- da potrošač prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster ZAVRŠITE KUPOVINU preuzima obavezu plaćanja naručene robe;

- da u slučaju prijema robe potrošač ustanovi da artikal želi da zameni za drugi artikal, koji može biti veće, manje ili iste cenovne kategorije od prethodno poručenog, potrošač može zameniti artikal u roku od 14 dana na način kako je to definisano niže u sekciji Zamena artikala.

- da u slučaju prijema robe potrošač isti ne želi da zadrži, ima pravo na odustanak od ugovora i povraćaj sredstava u visini plaćene kupoprodajne cene za predmetnu robu, u roku od 14 dana na način kako je to definisano niže u sekciji Pravo na odustajanje/Povraćaj robe.

- da za robu koja je poručena putem ONLINE prodavnice potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na već korišćen proizvod, na način koji je definisan za robu kupljenu putem ONLINE prodavnice. Način i postupak izjavljivanja reklamacije možete videti niže u sekciji Reklamacije.

 

 Radno vreme

,,Retail Group Balkans’’ d.o.o. online prodavnica www.sergentmajorserbia.com radi od 00-24h, 7 dana u nedelji. U slučaju tehničkih problema ili tokom zahvata redovnog održavanja sajt može biti kraći vremenski period nedostupan o čemu ćete biti obavešteni. Radno vreme kontakt službe je: Pon-Pet od 9h do 17h.

 

CENA ROBE

Cena pojedinačnog artikla nalazi se pod pregledom artikala, na stranici artikla i u korpi. U cenu pojedinačnog artikla uračunat je PDV, a za vrednost računa preko 2,000,00 dinara uključeni su i troškovi dostave.

Važi ona cena artikla koja je bila vidljiva u vreme kupovine. Sve cene su trenutne i redovno ažurirane.

Dostupnost i cene proizvoda sajtu www.sergentmajorserbia.com su podložni promenama zbog situacija rasprodatih zaliha, kao i štamparskih grešaka ili pogrešno istaknutih cena. U slučaju pogrešno istaknute cene, nastojaćemo da je ispravimo što je pre moguće.

Retail Group d.o.o. ima pravo da otkaže narudžbenicu uz slanje e-mail obaveštenja potrošaču ukoliko je došlo do grube greške prilikom postavljanja cene na sajtu.

 

  • USLOVI ISPORUKE

 

GDE SE ROBA ISPORUČUJE?

Naručene artikle isporučujemo na teritoriji Republike Srbije, odnosno u svim mestima u kojima je moguća isporuka i naplata od strane kurirske službe City Expres.

 

ROK ISPORUKE

Nakon što ste završili proces poručivanja klikom na dugme "Završite kupovinu", na svoju e-mail adresu, koju ste prijavili prilikom popunjavanja podataka, automatski ćete dobiti potvrdni mail o uspešno primljenoj porudžbini. Time je Vaša porudžbina ušla u proces obrade i slanja i isporuku možete očekivati u roku od 3-5 radnih dana.

Samo u slučaju nejasnoća ili bilo kakvih problema vezanih za Vašu porudžbinu, kontaktiraće Vas naša služba podrške.

Rok isporuke porudžbina je 3-5 radnih dana, dani vikenda (subota i nedelja) se ne računaju.

 

PREUZIMANJE POŠILJKE

Kuriri City Expres-a (eksterna kompanija koja vrši dostavu robe za našu kompaniju),  pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu od 08h do 17h radnim danima.

Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite na mail: info@sergentmajorserbia.com ili nas kontaktirajte na broj telefona +381 62 88 96 304.

Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu.

Kurir pokušava svaku pošiljku da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, da Vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja porudžbenice i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, porudžbina će se vratiti nama. Po prijemu porudžbine, kontkatiraćemo Vas kako bi ustanovili razlog neuručenja i dogovoriti se o eventualnom ponovnom slanju.

 

 

 

 

CENA ISPORUKE

Isporuka je besplatna za sve porudžbine preko iznosa od 2.000,00 dinara.

Za iznose porudžbina manjih od 2.000,00RSD troškovi isporuke iznose 190,00 dinara + PDV.

 

NAČINI PLAĆANJA

 

Plaćanje pouzećem

Nudimo Vam opciju plaćanja pouzećem (direktno plaćanje kuriru na adresi isporuke). U ovom slučaju nakon potvrde porudžbine, roba će Vam biti poslata kurirskom službom City Express, a Vi ćete je platiti kuriru pri preuzimanju.

 

Virmansko i plaćanje uplatnicom – važi samo za pravna lica

Plaćanje uplatnicom podrazumeva da pravna lica svoju narudžbinu mogu platiti direktnom uplatom u bilo kojoj pošti ili banci, menjačnici koja ima mogućnost platnog prometa)  ili virmanskim prenosom sredstava sa računa Vašeg pravnog lica ili korisnika elektronskog bankarstva po primljenom predračunu. Po evidentiranju Vaše uplate, roba se šalje preko kurirske službe na izabranu adresu za dostavu. Ako odaberete ovaj način plaćanja, pre uplate nas obavezno kontaktirajte radi slanja predračuna za pravna lica (putem e-maila info@sergentmajorserbia.com /ili putem telefona +381 62 88 96 304.

 

Za plaćanje opštom uplatnicom ili virmanom neophodno je popuniti sledeće podatke:

 

Primalac:

Svrha uplate: Uplata za poručenu robu

Šifra plaćanja: 121

Valuta: RSD

Iznos: Ukupan iznos Vaše porudžbine

Račun broj:

Poziv na broj: Broj Vaše porudžbine*

 

*Broj porudžbine postaće Vam dostupan pošto kliknete da dugme ZAVRŠITE KUPOVINU.

 

Plaćanje karticama

 Svoju porudžbinu možete platiti koristeći Visa, Visa Electron, MasterCard, Amex ili Maestro platnim karticama. Kartica mora biti odobrena od strane banke izdavaoca za online (Internet) plaćanje.

PLAĆANJE NA NAŠOJ WEB STRANICI JE SIGURNO!

Sergent Major Serbia koristi CorvusPay servis za Internet naplatu ,napredni sistem za sigurno prihvatanje platnih kartica putem interneta, procesor platnih kartica kompanije Corvus Info d.o.o.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosleđuju se šifrirano od Vašeg web browsera do Banke Intesa. Naša prodavnica nikada ne dolazi u kontakt s celovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Takođe, podaci su nedostupni čak i zaposlenima CorvusPay sistema.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja sertifikovanog sistema prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahteve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje u skladu sa normom – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

 

Izjava o konverziji

 All payments will be effected in Serbian currency – dinar (RSD). The amount your

credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Serbian dinar according to the current exchange rate of the Serbian National Bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site.

 

 

 

ZAMENA ARTIKALA

Ukoliko ste nakon prijema artikla ustanovili da želite da ga zamenite za drugi artikal iste ili veće cenovne kategorije, molimo Vas da nas kontaktirate na kontakt telefon +381 62 88 96 304 ili nam pošaljite email info@sergentmajorserbia.com sa Vašim brojem porudžbine/račun-otpremnice, šifrom artikla koji želite da zamenite i šifrom artikla za koji želite da zamenite prvobitno poručeni artikal.

Nakon toga, vrši se fizička provera dostupnosti željenih artikala nakon čega dobijate instrukcije na Vašu email adresu gde će Vam biti objašnjen čitav proces zamene artikla za drugi.

Poručeni artikal nije moguće menjati ukoliko je korišćen, odnosno prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalnom neoštećenom pakovanju.

Nakon prijave za zamenu artikala I potvrde o zameni istih, neophodno je robu adekvatno upakovati i poslati po kurirskoj službi City Express, zajedno sa odštampanom, popunjenom dokumentacijom koju ste dobili na e-mail adresu pošto ste poslali zahtev za zamenu artikla. Onog momenta kada se prvobitna roba vrati na stanje, biće Vam poslat zamenski artikal.

 

Rok zamene

Rok za zamenu artikla je 14 dana od trenutka podnošenja zahteva od strane kupca, a nakon prijema proizvoda.

 

Troškovi isporuke

Troškove zamene robe snosi kupac, osim u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal. Ukoliko je kupac pogrešio prilikom odabira artikla, prilikom preuzimanja robe, kupac plaća iznos jedne poštarine po zvaničnom cenovniku kurirske službe City Expres. Poštarinu plaćate gotovinom City Express kuriru koji bude preuzimao robu za zamenu.

NAPOMENA: Potvrdom porudžbine, klikom na dugme ZAVRŠITE KUPOVINU, saglasni ste sa uslovima zamene artikla za drugi.

 

 

 

 

 

 

 

 

PRAVO NA ODUSTAJANJE/POVRAĆAJ ROBE

Poštovani kupci, Obaveštavamo Vas da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014, 6/2016- dr.zakon i 44/2018 –dr.zakon)) kupovina preko ‚‚Retail Group Balkans” d.o.o. prodajne internet stranice www.sergentmajorserbia.com smatra prodajom na daljinu.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

Obrazac/Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.

Obrazac/izjavu o odustanku Vam je dostavljen prilikom kupovine, a možete preuzeti na strani Pravo na odustajanje/povraćaj robe kojoj možete pristupiti putem istoimenog linka u footeru sajta. Ubaciti link

Nakon popunjavanja obrasca isti saljete na mail info@sergentmajorserbia.com I obaveštavate nas na broj telefona +381 62 88 96 304.

U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Iznos po plaćenoj ceni se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac/izjavu o odustanku. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne moze vratiti.

Prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakovanju, pri čemu se mora priložiti i račun-otpremnica koju je kupac prethodno dobio uz porudžbinu.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema obrasca/izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.

Troškove vraćanja robe i novca – direktni troškovi, snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal. Kupac plaća iznos poštarine po zvaničnom cenovniku kurirske službe City Express koji možete videti na stranici https://www.cityexpress.rs/

 

 

 

 

POSEBNO OBAVEŠTENJE:

Kupac nema pravo na odustanak od ugovora u Zakonom o zaštiti potrošača a posebno u slučaju:

-Isporuke robe ili pružanja usluga čija cena zavisi od promena na finansijskom tržištu na koje trgovac ne    

može da utiče i koje mogu nastati u toku roka za odustanak;

-Isporuke robe proizvedene prema posebnim zahtevima potrošača ili jasno personalizovane;

-Isporuke robe koja je podložna pogoršanju kvaliteta

-Isporuke robe koja se, nakon isporuke, zbog svoje prirode neodvojivo meša sa drugom robom;

 

Preporučujemo Vam: 

  •  da dobro pogledate karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi na www.sergentmajorserbia.com  prilikom izbora proizvoda.
  • da ne preuzimate proizvod ako je proizvod oštećen, nego dostavljaču skrenete pažnju na oštećenje proizvoda i zatražite da proizvod vrati nama, jer se u suprotnom smatra da ste preuzeli neoštećen proizvod.
  • ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje jer oštećena ambalaža umanjuje vrednost proizvoda.
  • da pregledate proizvod i ako ima vidljivih oštećenja što pre nas obavestite i vratite proizvod bez da ste ga koristili.
  • ako proizvod nema vidljivih oštećenja, pregledajte ga i ako niste zadovoljni možete ga vratiti, ali nemojte proizvod koristiti.

 

Procedura za povraćaj sredstava

 

Plaćeno pouzećem

Kontaktirajte nas pozivanjem na kontakt telefon +381 62 88 96 304 ili nam pošaljite na mail info@sergentmajorserbia.com podatak Vašeg broja računa/otpremnice, broj dinarskog tekućeg računa i  naziv banke u kojoj imate navedeni račun.

Čim dostavite potrebne podatke, biće kreirana dokumentacija koja će Vam sa procedurom za povraćaj sredstava biti prosledjena na e-mail adresu koju ste ostavili prilikom kreiranja porudžbine.

*Povraćaj sredstava se vrši isključivo na gore navedeni način, uplatom na dinarski tekući račun i nije moguće slati novac po kuriru u gotovini.

Plaćeno drugom vrstom plaćanja

U slučaju vraćanja robe ili povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno izvršio plaćanje nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Retail Group Balkans d.o.o. je u obavezi da povraćaj izvrši isključivo putem VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja. To znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

U slučaju vraćanja robe ili povraćaja sredstava kupcu – Pravnom licu koje je prethodno izvršilo plaćanje putem platnog prometa, novac ce preko e-bankinga biti vraćen na žiro racun kupca.

 

REKLAMACIJE

 

NAPOMENA:

Potvrdom porudžbine, klikom na dugme ZAVRŠITE KUPOVINU, saglasni ste sa uslovima reklamacije.

 

POLITIKA PRIVATNOSTI

Vaša porudžbina je potpuno sigurna!

U kompaniji ,,Retail Group Balkans” d.o.o cenimo Vašu privatnost, zato o Vašim podacima izuzetno pažljivo brinemo.

Sve posredovane informacije su sigurne, nećemo ih ni pod kojim uslovima ustupati trećem licu, što Vam osigurava potpuno sigurno i bezbedno poslovanje i saradnju sa kompanijom ,,Retail Group Balkans” d.o.o.

 

Zaštita privatnosti podataka

Da bismo uspešno obradili Vašu narudžbinu potrebni su nam Vaše ime i prezime, adresa, e-mail i telefon. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo željenu robu, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu narudžbine.

Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Prijava ili registracija na www.sergentmajorserbia.com podrazumeva saglasnost korisnika da mu šaljemo email, sms i Viber obaveštenja. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing, sms i Viber lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Kompanija ,,Retail Group Balkans” d.o.o.  će Vaše lične podatke koristiti isključivo u svrhe tehničke administracije web sajta, kako bi Vam dala pristup posebnim informacijama ili za komunikaciju sa Vama. ‚‚Retail Group Balkans” d.o.o  neće prodati podatke koje poseduje trećim licima, niti na tržištu. Zaposleni u kompaniji  ‚‚Retail Group Balkans” d.o.o.  su obavezni da poštuju poverljivost Vaših podataka.

Nikada i ni na koji način nećemo zloupotrebiti Vaše privatne informacije.

Nećemo predati Vaše podatke za kontakt trećim licima, sem ukoliko se to od nas bude zahtevalo zakonom.

Pored navedenih prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili Vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu.